Omana itsenään olemisen tärkeys ja muutama muu huomio työyhteisön monimuotoisuudesta

15.08.2018 Blogi, Henkilöstö

Jos sinun täytyisi työpaikallasi esittää olevasi jotain muuta kuin olet, kuinka kauan jaksaisit?

Järjestämme tasaisin väliajoin työtyytyväisyyskyselyn, minkä pohjalta saamme tärkeää tietoa niin työyhteisömme vahvuuksista kuin vielä kehitystäkin vaativista asioista. Kyselyn parasta antia työnantajalle ovat vapaan palautteen kohdat. Ne tuovat selkeää konkretiaa numeroille.

Erityisesti kyselyistämme on jäänyt mieleen yksi palaute. Se meni näin: ”SWD:llä on loistava porukka. Kaikki ja kaikenlaiset hyväksytään joukkoon.” Tämä lause pysähdytti. Olen miettinyt sitä vielä monta kertaa jälkikäteen. Kuinka tärkeää ihmiselle onkaan hyväksytyksi tuleminen, on se sitten kotona, ystäväpiirissä, tai työpaikalla?

Välillä on pelastettava työkaveri suosta. Kirjaimellisesti.

Onneksi meillä ei tarvitse esittää ja päteä. Itse saan olla ihan niin puhelias ja hössöttävä kuin olen. Muut pyörittelevät silmiään (hyväksyvästi kuitenkin), mutta löytävät omista piirteistäni positiivisesti vahvuuteni. Ja sitähän se parhaimmillaan on. Otetaan toinen ihminen sellaisena kuin hän on, ja käännetään ne omista piirteistämme erovat piirteet positiivisesti työyhteisöä täydentäviksi. Eikä se toki tarkoita, ettei itseään voisi kehittää. Itsekin hiljennyn ajoittain, vaikka kaikki päässäni pyörivät ajatukset haluaisivat ilmoille heti, mutta kehitystäkään ei mielestäni tule viedä liian kauaksi siitä mitä aidosti olet.

Ei meillä kuitenkaan ihan sattumalta ole niitä kaikkia ja kaikenlaisia ihmisiä. Se on ollut tietoinen rekrytointistrategia. Olemme halunneet mukaan niin kokemusta kuin nuoruuden intoakin. Uskomme, että hiljaisempi pohtija tuo työporukkaan yhtä paljon hyvää kuin puhelias innostajakin. Uskomme, että kokemus tuo uuden tekemiseenkin näkemystä ja juuri koulusta töihin tullut työntekijä pystyy kyseenalaistamaan vanhat kaavat ja teknologiat.

60-vuotiaana meille hakenut työnhakija oli innoissaan jo haastattelukutsusta. Niitä ei kuulemma ollut muualta sadellut. Haastattelussa kävi ilmi, että kaverin polla toimi, huumorintajua löytyi ja vastaukset teknisiin kysymyksiin tulivat kuin apteekin hyllyltä, paremmin muuten kuin kellään aiemmin. Hyvin suoritetun  koodipähkinän jälkeen paiskasimme kättä päälle ja saimme aivan loistavan lisän tiimiin, niin henkilönä kuin teknisenä toteuttajakin. Ja miksipä emme olisi palkanneet? Koska ennakkoluuloisesti olisimme ajatelleet, että hän ei tule toimeen nuorempien kanssa, uusien asioiden opettelu vie aikaa, tai työvuosia on edessä liian vähän? Hulluutta huudahdan minä!

Rekrytoijana olen ottanut välillä riskejäkin. Ne ovat kannattaneet. Kunniaa siitä en ota kuitenkaan itselleni, vaan toimivalle työyhteisöllemme, joka kannustaa, opettaa, oppii ja hyväksyy. Työpaikan monimuotoisuuden rikkaus näkyy parhaiten projekteissamme, joissa kaikkien näkemystä ja ajattelutapaa tarvitaan. Yksin on tylsää ja erilaisuus on rikkaus!

Jos haluat osaksi juuri tällaista työporukkaa, lähetä hakemusta sähköpostilla malla.ferreira@swd.fi, tai soita 0505432720.

Terkuin, Malla – se höpöttelevä hössö

 

Blogin kirjoittajana on henkilöstön hyvinvoinnista työmotivaationsa saava Marketing & HR Manager Malla Ferreira