Energiatehokkuus on avain kustannustehokkuuteen terästeollisuudessa

21.10.2017 Blogi

SWD on ollut mukana prosessiteollisuuden energiatehokkuutta kehittävässä EU-projektissa lokakuun alusta 2017. Itselläni on ollut rooli projektin suunnittelussa ja SWD:n kontribuution määrittelyssä. EU Morse (Model-based optimisation for efficient use of resources and energy) -hanke kestää kaiken kaikkiaan neljä vuotta ja sen tavoitteena on kehittää prosessiteollisuuden energiatehokkuutta ja kustannuskilpailukykyä EU-maissa. Projektiin osallistuu EU-laajuisesti yhdeksän eri yritystä, joista SWD on yksi. Vaikkakin hankkeella haetaan energiatehokkuutta prosessiteollisuuteen kaikessa laajuudessaan, on sen tavoitteena lähteä hakemaan mallia nimenomaan terästeollisuudesta, missä energiatehokkuus tuo selkeästi mitattavia kustannussäästöjä.

Yhdessä SSAB Europe Raahen tuotantolaitoksen Jarmo Liljan kanssa kirjoitimme jo projektin suunnitteluvaiheessa artikkelin siitä millä keinoin saamme terästeollisuutta kustannustehokkaammaksi.

Pääset lukemaan artikkelin kokonaisuudessaan täältä. Harmillisesti artikkeli on englanniksi, mutta toivottavasti ideamme aukeaa.

 

Blogin kirjoittajana ratkaisuarkkitehtimme, MESA recognised practioner Kimmo Kanninen.