Tuotannon digitalisoinnin edelläkävijä Muovi-Heljanko luottaa valmistuksenohjauksessaan PESiin


Perheyhtiö Muovi-Heljangolla on 35 vuoden kokemus laadukkaiden, käyttötarkoitukseensa optimoitujen muovituotteiden valmistamisesta. He ovat myös olleet etujoukoissa tuotannon automatisoinnissa ja digitalisoinnissa. SW-Developmentin PES-järjestelmän avulla he pystyvät parantamaan tuotannon suunnittelun tarkkuutta ja ennakoimaan niin materiaali- kuin henkilötyötarpeitakin.

Älykkääseen muoviteknologiaan ja tehokkaaseen tuotannonohjaukseen vahvasti panostanut Muovi-Heljanko valmistaa pakkauksia moniin suomalaisten suosikkituotteisiin. Muun muassa useat kotimaiset elintarvikkeet, kosmetiikkatuotteet ja valikoidut alkoholituotteet saavat pakkauksensa yrityksen Askolassa sijaitsevalta tehtaalta. Tuotannossa tehdään töitä kolmessa vuorossa viitenä päivänä viikossa.

Kehitystyötä etupainotteisesti ja ennakoiden

Muovi-Heljanko on omalla alallaan todellinen edelläkävijä. Yritys on panostanut vahvasti paitsi tuotekehitykseen ja asiakaskohtaiseen räätälöintiin myös tuotannonsuunnitteluun ja -optimointiin. He näkevät tuotannon tehostamisessa suuren potentiaalin liiketoiminnalleen.
Yritys käynnisti yhteistyön SW-Developmentin kanssa syksyllä 2017, ja se käyttää tällä hetkellä PESiä tuotannossaan muun muassa ennakointiin ja materiaalisuunnitteluun.

– Liiketoimintamme on mukavassa kasvussa, joten olemme halunneet varautua tulevaisuuden volyymeihin etupainotteisesti ja ennakoiden. Aiemmin suunnittelimme tuotantoa manuaalisesti Google-kalenterin ja paperilappujen avulla, mutta tuotantomäärien kasvaessa haluamme hyödyntää yhä enemmän automaation tarjoamia mahdollisuuksia, Muovi-Heljangolla myynnin tukena työskentelevä Mia-Maija Manninen kertoo.

Yrityksellä on käytössään myös Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmä, johon PES integroitiin. Tavoitteena oli, että kaiken tiedon voi syöttää yhteen järjestelmään, joka pureksii sen ja auttaa siten tuotannonsuunnittelijaa tekemään käytännön päätökset. Erityisen tärkeää oli myös mahdollistaa koneiden operaattoreille jatkuva näkymä työjonoon.

– Järjestelmät ovat toimineet meillä oikein hienosti yhteen. Käyttöönottovaihe vaati toki työtä pohjadatan poimimisessa ja siivoamisessa, mutta jatkossa meille on suurta etua siitä, että saamme kaiken tarvittavan tiedon yhdestä järjestelmästä. Esimerkiksi vaihtoaikamatriisien avulla näemme, millainen vaihtotyö linjastolla on odotettavissa muotin tai asiakastyön vaihtuessa. Samalla näemme, mihin työvuoroon mikäkin työ sijoittuu, Manninen luettelee.

Tuotteen oheen tarvitaan palvelua

Tuotannon tehostaminen ja huippuunsa viritetty valmistuksenohjaus vaativat ohjelmistokumppanilta aitoa ymmärrystä asiakasyrityksen liiketoiminnasta ja tuotetarjoamasta. Uuden ohjelmiston käyttöönottovaiheessa tarvitaan avointa ja rehellistä keskustelua siitä, mihin asioihin kannattaa erityisesti panostaa.
Muovi-Heljangolla PESiä käyttää tällä hetkellä tietty ydinjoukko, mutta vaikutukset näkyvät koko organisaatiolle.

– Halusimme yhteistyökumppanin, joka haluaa aidosti ymmärtää, miksi toivomme ja tarvitsemme järjestelmältä tiettyjä toimintoja. Arvostamme myös rehellistä keskustelua siitä, mitkä toiminnot on järkevää toteuttaa ja mitkä eivät – ja miksi. SWD:stä näkyy aito välittämisen asenne, ja olemme yllättyneet, kuinka joustavasti pienet muutokset ja säädöt ovat matkan varrella onnistuneet, Manninen kertoo.

Muovin uusi aikakausi: laadulla ja määrällä on väliä

Fossiilisten materiaalien vähentäminen ja biopohjaisiin sekä kierrätysvaihtoehtoihin siirtyminen ovat näkyvästi esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Muovi-Heljanko on kehitystyössä aitiopaikalla ja osallistuu mielellään myös laajempaan keskusteluun.

– Kuten moni tietääkin, muovi on esimerkiksi elintarvikepakkauksissa ylivoimainen materiaali. Merkitystä on kuitenkin niin määrällä kuin laadullakin. Siksi mekin katsomme koko ajan tulevaisuuteen ja teemme tuotteillamme jatkuvaa testausta ja kehitystyötä, Muovi-Heljangon myyntipäällikkö Mårten Karlsson kertoo.

Olennaista on ottaa hiilijalanjäljen laskennassa huomioon ketjun kaikki osa-alueet ja tarkastella asiaa kokonaisuutena. Esimerkiksi elintarvikehävikki on merkittävä ympäristöhaaste, ja hävikin minimoinnissa muovi on monesti ylivertainen muihin materiaaleihin nähden. Nykypäivänä saatavilla on myös monenlaisia kierrätysmateriaalista ja biopohjaisista raaka-aineista valmistettuja muoveja.

– Tehokkuus ohjaa meillä vahvasti kaikkia toimintoja, myös materiaalihankintoja. Tavoitteenamme on, että ostomme ovat pitkälle automatisoituja, oikea-aikaisia ja määrällisesti optimoituja. Myös tällä osa-alueella hyödynnämme PESiä päivittäisessä työssämme, Karlsson kertoo.

Ota yhteyttä SWD:hen

Tutustu Muovi-Heljangon verkkosivuihin